Uniikit ratkaisut

1. Absorberiprofiilit

Savosolarin keräimissä käytetään monisuulakepursotettuja alumiiniprofiileja – eli samaa teknologiaa, jota on käytetty jo vuosikymmenet autoteollisuudessa. Perinteisissä aurinkokeräinten absorbereissa lämpö johtuu pitkän matkaa, ennen kuin se pääsee kulkeutumaan kapean hitsisauman kautta lämmönsiirtonesteeseen. Tämä aiheuttaa absorberiin epätasaisen lämpöjakauman, mikä kasvattaa säteilyhäviöiden määrää. Savosolarin absorbereissa lämpöhäviöt on minimoitu pienentämällä lämmön johtumismatka niin pieneksi kuin mahdollista. Tästä innovaatiosta yhtiömme palkittiin arvostetulla Intersolar Award -palkinnolla vuonna 2011.

2. Patentoitu pinnoitusmenetelmä

Itse kehittämämme pinnoitusprosessi on patentoitu. Keraaminen kolmikerrospinnoite luodaan absorberin pintaan tyhjiöpinnoitusmenetelmällä, jolla saavutetaan jopa 96% absorbanssi ja 5% emissiviteetti. Kolme pinnoitekerrosta takaa sen, että pinnoite säilyttää ominaisuutensa myös erittäin korkeissa lämpötiloissa, tarjoten erittäin korkean hyötysuhteen myös säteilyn tulokulman ollessa pieni. Olemme ainoa yritys maailmassa, joka saa pinnoitettua kokonaisia suurikokoisia absorbereita korkeaselektiivisellä optisella pinnoitteella.

3. Integroidut yhdysputket

Savosolarin keräimissä käytetään keräimen sisään integroituja yhdysputkia, joilla keräimet kiinnitetään toisiinsa tai runkolinjaan. Koska yhdysputki kulkee keräimen hyvin eristetyn rungon sisäpuolella, sen kautta tapahtuvat lämpöhäviöt ovat huomattavasti pienempiä kuin perinteistä liitosratkaisua käytettäessä. Lämpölaajenemista kompensoivien liitosputkien ansiosta keräinten väli saadaan kutistettua tarvittaessa jopa 40 millimetriin.