Savo-Solar Oy selvittää listautumista NASDAQ OMX First North -markkinapaikalle Ruotsissa

                                                                                                    

Savo-Solar Oy
Lehdistötiedote        19.11.2014 klo 8.30 (EET)

SAVO-SOLAR OY SELVITTÄÄ LISTAUTUMISTA NASDAQ OMX FIRST NORTH -MARKKINAPAIKALLE RUOTSISSA

Maailman tehokkaimman aurinkolämpökeräimen toimittaja Savo-Solar Oy selvittää yhtiön osakkeen listausmahdollisuuksia NASDAQ OMX:n First North Sweden -markkinapaikalle. Suunniteltu listautumisajankohta on vuoden 2015 alussa.

Savo-Solarin tilauskanta on voimakkaassa kasvussa ja yhtiö hakee listautumisella ja siihen liittyvällä osakeannilla pääomaa kasvun rahoittamiseen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

“Haluamme listautumisella varmistaa yhtiömme kasvun yhdeksi maailman suurimmista ja parhaista aurinkolämpöön ja -jäähdytykseen keskittyvistä yhtiöistä. Savo-Solar kasvaa nyt nopeasti Pohjoismaiden kaukolämpömarkkinoilla ja erityisesti Tanskassa, jossa investoidaan voimakkaasti suuriin aurinkolämpöä hyödyntäviin kaukolämpölaitoksiin. Tanskassa asennetaan pelkästään tänä vuonna noin 300 000 neliömetriä aurinkolämpökeräimiä, jolloin kokonaismarkkinan arvo on noin 70 miljoonaa euroa. Yhtiömme tulisi olemaan ensimmäinen Pohjoismaiden pörssissä noteerattu aurinkolämpöön keskittyvä yhtiö. Sekä sijoittajat että teolliset toimijat ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa meitä kohtaan.”, toteaa Savo-Solar Oy:n toimitusjohtaja Jari Varjotie.

Savo-Solarin tavoitteena on olla yksi teknisesti edistyneimmistä, johtavista isojen aurinkolämpölaitosten toimittajista, joka tarjoaa patentoituja ratkaisuja ja valmistaa maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä ja -järjestelmiä. Aurinkolämpö on jo kilpailukykyistä perinteiseen lämmöntuotantoon verrattuna ja sillä saadaan hyödynnettyä jopa 70-80 % auringon energiasäteilystä. Tähän päästään varsinkin Savo-Solarin keräimillä, joilla on markkinoiden paras hyötysuhde.  Koko maailman asennettu aurinkolämpökapasiteetti on 330 TW eli kaksinkertainen verrattuna valosähköilmiöön perustuvien aurinkokennopaneelien aurinkosähkökapasiteettiin.

Savo-Solar keskittyy suuriin aurinkolämpöprojekteihin kauko- ja aluelämmön sekä teollisen prosessilämmön kasvavilla markkinoilla.  Erityisesti suurten kaukolämpösovellusten kysyntä kasvaa nopeasti ja niissä Savo-Solarin ratkaisu on erittäin kilpailukykyinen. Savo-Solar on myös kehittämässä uutta aurinkojäähdytysratkaisua yhdessä keskieurooppalaisten kumppanien kanssa.

“Toimintamme tarkoitus  on vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä lämmityksessä ja jäähdytyksessä ja edistää puhdasta ja energiataloudellista lämmöntuotantoa. Tarjoamme asiakkaillemme saasteetonta ja polttoaineetonta energiaa ja samalla vakaata, ennustettavaa ja matalaa energian hintaa. Laiteratkaisujemme ansiosta saadaan pienemmillä resursseilla aikaan enemmän”, jatkaa Varjotie.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Jari Varjotie
Savo-Solar Oy
Puhelin: 0400 419 734
Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.fi
www.savosolar.fi

Savo-Solar lyhyesti
Savo-Solar on vuonna 2010 perustettu suomalais-tanskalainen yhtiö, joka valmistaa maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä ja toimittaa tehokkaita ratkaisuja suurille kaukolämpölaitoksille, teollisuuden prosessilämmöntuotantoon sekä kiinteistöjen energiatehokkuusinvestointeihin. Yhtiöllä on lähes 30 asiakasta ja sen tuotteita on myyty  jo lähes 20 maassa. Savo-Solarin johdossa on aurinkolämpöalan ja nanopinnoitteiden kansainvälisiä asiantuntijoita.

Jaa:

Lisää Uutisia