Savosolar nimittää Torben Frederiksen teknologiajohtajaksi

Savosolar Oyj                   Yhtiötiedote                       22.8.2018 klo 16.00 (CEST)

Savosolar nimittää Torben Frederiksen teknologiajohtajaksi

Torben Frederiksen (diplomi-insinööri, energiateknologia, syntynyt 1972) on nimitetty Savosolarin teknologiajohtajaksi (CTO). Torben palasi Savosolarille tänä vuonna siirryttyään vuonna 2016 Falck Schmidt Defence Systems A/S:lle teknologiajohtajaksi. Vuosina 2014-2016 Torben työskenteli Savosolarilla, ja oli silloin kehittämässä nykyistä suurkeräintä, sekä toimi projektipäällikkönä yhtiön kolmessa ensimmäisessä suuressa toimitusprojektissa Tanskaan. Ennen tätä hän vastasi tuotekehityksestä Sunmark A/S:lla, joka on tanskalainen kansainvälinen suurien aurinkolämpöjärjestelmien toimittaja, sekä toimi Danfoss A/S:lla erilaisissa tuotekehitys- ja johtotehtävissä. Torbenin toimipaikka on Tanskassa, eli keskellä maailman suurinta ja kehittyneintä suurten aurinkolämpöjärjestelmien markkinaa, sekä lähellä asiakkaita.

Kaj Pischow (syntynyt 1947), Savosolarin perustaja ja pitkäaikainen teknologiajohtaja, on nimitetty Director, Senior Advisor. Tässä roolissa hänellä on laajat valtuudet neuvoa ja tukea yhtiön eri toimintoja. Hän johtaa ja osallistuu myös erikseen määriteltäviin projekteihin. Hän keskittyy erityisesti uusien teknologioiden kehittämiseen sekä tuotteiden että tuotannon osalta, nykyisten tuotteiden kilpailukyvyn parantamiseen ja tuotekehityksen tukemiseen laajalla kokemuksellaan ja osaamisellaan. Hän myös jatkaa osallistumista yhtiön strategisen liiketoiminnan kehittämiseen ja uusasiakashankintaan.

Sekä Torben että Kaj ovat Savosolarin johtoryhmän jäseniä ja raportoivat toimitusjohtaja Jari Varjotielle.

SAVOSOLAR OYJ

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Varjotie
Puh: +358 400 419 734
Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.com

Savosolar lyhyesti

Savosolarin erittäin tehokkaat keräimet ja suuren mittakaavan aurinkolämpöjärjestelmät ovat vieneet aurinkolämpöenergiateknologian aivan uudelle tasolle. Yhtiön keräimissä on patentoidut, nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit, ja tällä johtavalla teknologialla Savosolar auttaa asiakkaitaan tuottamaan puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa. Savosolarin visio on olla ensisijainen valinta tehokkaiden aurinkolämpojärjestelmien toimittajana maailmanlaajuisesti. Yhtiö keskittyy suuren mittakaavan projekteihin kaukolämmön tuotannossa, teollisuuden prosessilämmityksessä ja kiinteistöjärjestelmissä – eli markkinoihin joissa on iso nopean kasvun potentiaali. Yhtiö toimittaa ensisijaisesti kokonaisia järjestelmiä suunnittelusta asennukseen käyttäen parhaita paikallisia yhteistyökumppaneita. Savosolar on tunnustetusti alan innovatiivisin yritys ja haluaa pysyäkin sellaisena. Yhtiö on myynyt ja toimittanut tuotteitaan yli 17 maahan neljällä mantereella. Savosolarin osake on listattu First North Swedenissä tunnuksella SAVOS ja First North Finlandissa tunnuksella SAVOH. www.savosolar.com

Yhtiön Hyväksytty Neuvonantaja on Augment Partners AB, puh. +46 8 505 65 172.

Jaa:

Lisää Uutisia